Over TOUW B.V.

Fijnmechanische Industrie TOUW B.V. is in 1991 ontstaan als verzelfstandiging van de mechanische werkplaats van Philips Breda. Sindsdien is de focus verlegd naar het verspanende werk en in 2011 hebben we de stap naar mensarme 24/7-productie gezet, waardoor we de kostprijs voor onze klanten nog verder omlaag kunnen brengen. Wij zijn hoofdzakelijk actief in de Benelux.

Missie

TOUW B.V. is uw betrouwbare partner op het gebied van productontwikkeling, prototyping, productie en assemblage van (fijn)mechanische en elektromechanische producten. U kunt bij ons terecht voor bewerking van producten van staal, roestvast staal, aluminium, magnesium, messing en kunststof. Het kan gaan om prototypes, enkelstuks of series tot zo’n honderd stuks. Met een formaat van één tot vijfhonderd millimeter met een nauwkeurigheid tot 5mμ.

Een team van ervaren vakmensen en een uitgebreid en hoogwaardig machinepark (zie machinelijst) stelt ons in staat om uw product precies te maken zoals u het in gedachten heeft. Voor de volgende activiteiten beschikken wij over de juiste machines en gereedschappen, om deze ‘in-house’ uit te kunnen voeren frezen, draaien, plaat- en bankwerk en slijpen.

Kostprijs verlagende adviezen

Als u zelf een productontwerp aanlevert, kunnen wij op basis daarvan meteen voor u aan de slag. In veel gevallen is er echter winst te behalen door ons mee te laten denken over de uitvoering. Wij vinden het een uitdaging om alternatieven te bedenken die een lagere kostprijs met zich meebrengen. Dat lukt ook vaak, omdat wij specialistische kennis van materiaalsoorten, gereedschappen en technieken in huis hebben. Die knowhow kan u veel voordeel opleveren.