Geen categorie

“Omdat we mee willen spelen in de Champions League van de fijnmechanica.” Dat noemt directeur Jelle Touw van Fijnmechanische Industrie Touw in Breda als de achterliggende gedachte bij de aanschaf van twee XR-760 freesmachines van Bridgeport, gekoppeld aan een Pro-loader robotcel van BMO. Touw heeft hiermee de stap gezet naar manarme 24/7-productie. Naast een forse uitbreiding van de capaciteit biedt het ook de flexibiliteit die Touw voor ogen staat. Het hart van de nieuwe productiecel wordt gevormd door de Pro-loader, bestaande uit een zesassige robot en een magazijnsysteem met vijf laden. De Pro-loader wordt geflankeerd door twee spiegelend opgestelde (in verband met de toegankelijkheid) drieassige verticale XR-760 freesmachines. Het gaat hierbij om robuuste en zware machines met een vermogen van 18,5 kW uit de high performance lijn van Bridgeport. Bovenstaand fragment komt uit een artikel in Metaal Magazine.